Tuesday, June 28, 2011

sayangku

pe mknenye nih? hehehe... actually minggu ni sangat pnat but i m really enjoy my life this week... hehhe.. pnoh dgn program... tp yg sedihnye xdpt tangkap gamba cz my camera out of batery,... hahaha...

xpe ppe pon yg penting idop nk lah enjoy... sdih watpe kan.. hahaha... sdeh kew?? hahaha...

ok ni yg kua ngan kengkawan lah... 1st ritu jmpe kawan sek.. wah gitu sgt seronk... kitorg tgk movie...

ce teke cite pe? hahhaa... harus lah cite melayu ok... KL gangster laaa... wah!! wpon dah dpt berbelas2 juta but when we r watching that movie still rmai lg yg tgk... hehehe... bgus laa...

i when there with my girlfrensss... hehehe... they r Liyana (tompang die), farawahida, ahya n haida (org yg dah lme x blik kl) hahahhaa....

sgt sporting... but it is a crazy day gak lah cz g tgk wyg kat t.square, pastu nak makan kat PJ... hahaha... crazy lah dorg nih.. hahaha

than g r makan kat kdai yg x lekang ngan manusie kat SS2 Murni... what a restaurant is that?? google laahhhh... haha

ye r dah r rmai pastu x benti2 org dtg.. but that place sgt perfect utk org yg sgt2 lapa laa... (cz pinggan nak makan die dah macam dulang.. hehhe)

ok then, next day i was going 2 shah alam... hahhaa... jumpe my bestfren laa... enourzainal... gito00... ape lagi kalu kami dah berjumpe... gossippingg uollsss.... hehehe.. gossipboy... Z0zO...

pas je gossip kat umah kesayangan die tu ktorg g laa plak lpak kat jusco mne entah.. haha lpe lak...  haaa jusco bukit tinggi...

pe lagi kalu kami dah ketemu harus laaa karok... hehehe.. byk gle lagu baru.. hahahha... so nyanyi sampai beriya tekak nk kua.. hahahhaa.... green box laa... nak balik tu tersesat2 lah.. haha

pastu esoknye lagi iaitu arini lah... hahaha... de lak mamat ni ajak kua lak... oleh disebab kan cam best je kua lg so kualah.. hahahha... cian raisha hanania n mak nye tinggal kat umah.. hehe

btw arini byak gak bende aku dah wat... hahaha... ade laaaa.. wahh... aku berjaye gak... YES...

pastu ble ktorg kua msti teman si syedriduwan laaa...ade jgak si faizal tp die x bwk kamere ksygn die tuh.. hahahhaa....

jlan2 g crik tmpat praktikal si ketat n g jejalan lagi... pe lagi si ketat tu bli bju lah utk praktikal nnt.. hahahhaa....

aku?? hmmm praktikal jmaat ni so sok shppg laaa... hahahhaa... jom r join... rugi wo0o... ntah2 aku window shping je cz tggu nnt dpt elaun bru nk bli.. hahahhaa...

ppepon nak genapkan 4 hari berturut2 kua kan syioo0kk.. hahaha... so pe plak rancangan ari esok?? tgu n lihat lew... hahaha... dadaa... this is why i was born this way...

Wednesday, June 22, 2011

pengakuan

hmm... haii... saye di sini de nak wat satu pengakuan... nk tau ape??? hehe... ok let me tell uolls k..

2 3 arini aku rse x sdp bdn je... sepatotnye tdo x lene mandi x basah mkan x kenyang... tp yg pelik nye tido x leh, mandi cam malas, makan lagi lah x de selere... npe yek??

ati aku sering tertanye2... adekah aku wat salah ngan spe2?? kalu dlam fb tu de je org mrah2 slalu aku tye dorg, aku ke yg korg maksudkan?? hehe...

or aku ni de tersalah wat ssuatu smpai aku sendiri x sedar ke?

npe aku jd mcm nie yek?? adekah benar aku yg lakukan segala kesalahan yg dorg x puas ati ngan aku??

aku takot sgt wat masalah ngan manusie cz tkot kalu2 x dimaapkan... salah ngan manusie ni mmg ssah nak dimaapkan... tkott..!!

so dengan adenye my post on my blog ni, hope korg2 yg rase marah kat aku gtau k... mne r tau nnt bile aku dah x de korg still berdendam ngan aku...

kite xkan tahu kesalahan kite sampai org yg kite wat salah tu bgtau yg kite ni sbnrnye bersalah ngan die...

setiap org de care yg tersendiri sehinggekan kite sendiri x tau yg bende kite wat tu salah... hehehe....

so, i m hoping that with my post will encourage me to stand up again... jadi kalu korg2 de rase marah kat aku just let me know k cz siresly aku x sedap ati je ni... this is how i m n i was born this way...

Wednesday, June 15, 2011

Final Destination 5 plot summary

Kematian sekumpulan rakan sekerja yang mengelakkan diri mereka dari terlibat dlm kejadian kematian yang mengerikan di jambatan gantung yang runtuh secara besar-besaran setelah salah seorang dari mereka mengalami firasat yang menakutkan dalam siri Final Destination kelima yang popular ini.  

Dalam siri terbaru Tony Todd ini dibintangi David Koechner, Emma Bell, Nicholas D'Agosto, dan Miles Fisher. - Jason Buchanan, Rovi

Di sini saya selitkan trailer citer yg akan menggegarkan dunia dengan kesah cerita yang mengerikan ini...

video
Berikut serba sedikit tentang Final Destination 5 yang cukup mengerikan dan akan membuat anda menjerit kengerian dan meremang bulu roma selepas menonton filem ini especially in 3D...

Genre(s): Horror,Thriller
Theatrical Release Date: 12th Aug 2011
Distributor(s): Warner Bros.
Director(s): Steven Quale
Starring: Emma Bell . Nicholas D'Agosto , Miles Fisher , Arlen Escarpeta , P.J. Byrne
Themes: Race Against Time,Psychic Abilities
Tone: Menacing,Paranoid,Tense,Visceral,Gruesome
Country of Origin: USA - 3D (08-26-2011),USA (08-26-2011),USA (08-12-2011),USA - 3D
 Language: English
 
enjoy ye nnt... don't forget me when u r watching this movie cz this is who i m who have been born this way...

my lovely netbook (print screen)

haiii.. nk share lah ngan korg.... leh x??? hehhee... arini bru blaja print screen... hahahaha.... i like it n wpon my netbook is lambat but i love it so much cz die byk berjase dari ujong taun 2009 till now... hehe...

haaa... ce tgk ni.. this is my desktop... hehehe... gdik x??!

ni time aku ngah menaip laaa ni haaaa... tgk laaa beriye ni.. nk cpt2 ckit laaa ni byk bende nk wat lagi... hahahahhaa.... actually ni mmg sgt2 sj cz kebosanan kan... kawan2 sume g beriadah laaa men tenet laaa n mcm2 lg so nk gak join tp... hahaha... i need 2 do something.. lalalala

sj je bohsan ptg2 ni kite tlis laaa blog... btw next week my last week for short course kat jengkalifornia... hahahaha.... 21 june 2011 laaa tarikh keramat nk kne final paper time tu so get prepare laaa...

haaa ni laaa jadual.. nmpak x??? hahahahhahaha klaka laa.. x phm aku... tp ape2 pon hope uolls doa kan aku berjaye k.. pasni praktikal lak... insyaAllah nnt kite kongsi k.... all of these becoz ive been born this way... hehehe... luv uollss... LOL

Saturday, June 11, 2011

nora elena vs maharaja lawak??

hmm.. pe pendapat korang?? agak2nye mane rating paling tinggi skunk ni antara cerita yg mempunyai pelbagai emosi yg di adaptasi dari novel atau rancangan realiti yg sgt2 mengujakan dan menggelikan hati??

1st let us talk bout nora elena... hot story yg mungkin 4 me it is more 2 adult story laaa... hehehe...


hmm.. btw i m not that obsessed laa ngan cite ni but it is nice laaa.. hehehe... so their story is based on novel named kasih yg suci rite... (kalu silap gtau...) hahaha... 


so for me their pelakon n lakonan mereke quite ok n suit laaa 4 that story... their main actor n actress r aaron aziz as seth tan n siti saleha as nora elena...






so, love is too subjective where everyone will make love either u have knew them b4 or u just met them in a while... there is no specific answer for love but there is a specific person 2 b love... adekah nora elena still mencintai n dicintai seth tan? n apekah cerite selanjutnye cerite ini marilah kite lihat di tv3 isnin till khamis 7pm n read the novel...

next...

maharaja lawak?? hahahahahahhahaa... can't stop laughing...!! but xleh glak sgt ni xlok lah katekan... hm hm...


hmmm... ape plak yg ade ngan maharaja lawak nih?? hehe.. this is one of the hiburan gak lah wat mse skunk ni... leh glak2 tgk x de laa tensen sgt... hahaa... now yg tinggal hanyalah 5 peserte iaitu sepah, jozan, r2, jambu ngan nabil... so siape yg akan menang n siape pilihan anda?? hahaa...






korg ase lah kan spe leh mnang?? nabil ni bgus gak cz die still leh survive dgn lawak die yg bile die sorng diatas pentas.. susah gak nak wat org glak camtu n he is succeed..

b4 ni de ramai raja2 lawak msuk maharaje lawak ni... diantara mereke ni ade gak yg bgus tp dah terkeluar... n dlu ade gak nk die ni kua tp x kua2 cz die still ade undian... haha.. but now the 5 contestant r the best among the best laaa...


so let us see next round for maharaja lawak n kite tgk siape punye peserte pilihan yg menang... jadi tontonlah di astro warna every friday 10pm k....


jadi skunk ni pilihan anda yg mana?? cerite cinta nora elena
 

or realiti tv maharaja lawak yg akan menbuatkan kite ketawa terbahak2?


kedua2 nye mempunyai rating yg tinggi tp yg mana pilihan anda?? hmm... jom kite forum... hahaha...

Friday, June 10, 2011

girls be aware n enjoy this...

19 typical excuses to why the hijab shouldn't be worn...

1. don't feel beautiful?

2. feel insecure without ur curls?

3. too young n not ready?

4. not mandatory?

5. can't feel oppressed? need 2 live ur life 2 the fullest?

6. can't stay committed 2 it?

7. ur mom don't let u wear it?

8. don't feel stylish enough?

9. nobody will marry u?

10. ur frens will judge u?

11. nobody will respect u?

12. nobody will recognize u?

13. u'll be nobody?

14. they won't allow it where u works?

15. feel hot?

16. they'll call u a terrorist?

17. modesty begins from within?

18. it's not like hijab is still practise today?

19. why wear a hijab?

all these questions been answered in this video.. hope u like it n enjoy...

video

for me there are actually a lot of questions will appear in ur mind about hijab but i m not that good to talk bout it n hope one of ur questions is answered in this video...

whatever it is Allah is always seeing u in every second...

i just want to share with uolls n this is becoz i've been born this way...

Wednesday, June 8, 2011

'renovation'


hehe... o0pss tergelak plak awal2 ni... ppepon just wanna say that my blog is now under maintenance... hehehe...

alaa bkn nye ape EGO yg kuat utk teruskan penambahbaikan utk blog yg simple nih.. 

yg penting still mencarik follower yg akn setie mem'follow' sye which means my blog's reader laa...

as uolls know that my blog not a org kate very the besh nyew blog but just 4 fun and to add more frenz...

bg sye dlm dunie ni klu x de kawan dah rse cam ntah ppe je dunie or org kate x bermakne lah cz kwan lah akan tolong dr pelbagai segi other than our family members rite... (ofkos family no 1)

hehehe.... ppepon let us back t0 the topic.. renovation here means that my blog is still gotta be improve time 2 time...

any readers idea is needed 4 helping me on getting better blog... (yelah berangan nk jadi blogger yg baguih stu ari nnt... hhuuhhhhh..!! <-- wat bunyik cam johan wat kat maharaja lawak)

ok ppe pon just update me. support me n need some new idea for my blog k... if it is suit 4 my blog i will accept and i will take it as in my consideration... 

hahahhaa... all of these becoz i have been born this way... tq <3

Tuesday, June 7, 2011

xyah lah nk ckp beso

aku ni bkn nak ckp ape tp lame kelamaan aku jd rimas dengan org2 yg ckp BESO ni... 

hmmm.. entah lah.. xkan xtau yg ko tu skunk sgt2 annoying... 

BENCI BENCI BENCI... 

boleh DIAM x..!!!!!!!!!!

klu kdg2 kite ade terckp BESO tu x pe ni kalu bleh sume bende ko nk ckp BESO.. hhahahahaha.... 

aku RIMASS..!! 

hmmm,..,, ape ape pon aku arap ssiape membce blog aku ni phm laa k... jgn jd org2 camni... hahahaha... 

ye lah bkan kite pkir tentang kite je,.. kne gak laaa pkir org2 len kann... ape lak dorg pikir tentang diri kite yg suke sgt ckp BESO ni.... eee.... x suke... 

klu ape yg korg ckp tu btol or mmg nmpak lah bende nye i still can consider bout that but ni... 

hmm... hampeh...!! 

ppe pon lastly my blog now is my diary that anyone can read it n it is my luahan perasaan lah kadang2 tu... hehehe... 

in simple, my blog is 4 public n my privacy is still my privacy becoz i have been born this way,... hehehe... dadaa..

< tiada kaitan dengan ape yg berlaku pada aku arini (moody) hehe... just want 2 share... tq >

Thursday, June 2, 2011

nazie + make up = pelik

hehehehe... aku ni seorg lelaki yg suke memakai eyeliner but in malay we call as celak.. dlu aku de gak pkai celak mekah, besh2 pkainyew... hehehe... yeah as usual lelaki lah katekan so x de r cntik pon n agak gdik laa gmba2 aku nih cz aku ni bkan pompan pon tp sj je nk gdikz.. hehehe so enjoy...

ni gamba nk gdik2 b4 tdo... hehe
ni pon nak tido ni tp cam xbesh je kalu brangan kan.. hehhehe
haaa,... ni dgn gigihnye aku g dinner okay.. uollss adew? hahahhaa
yg penting g mndi mande pon nakcelak2 bagai kan...




HOT FM membawakan penyakit demam kpd aku..


like2x kan laaa sye nye comment... hehehe... klaka kan.. tp pe yg boleh aku wat is merayu smpai dpt like dr sume2 yg ade... hehhe... x de lah mengharap utk menang (ckit2 tu de gak r) tp nk wat camne rezki tu sume dah ditentu kan Allah.. ade, adelah x de, x de lah... yg penting ushe n tawakkal... hehehhee.... just only that r nk gtau dimane facebook @HOT FM membawe fenomena kpd aku n kwn2 sume... hehehe jd like2 kan lah di http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150206042129271&set=a.98261204270.86959.92562929270&type=1&theater... this is how i heve been born this way.. hehe

Click here