Tuesday, February 1, 2011

Happy slalu tu masalah atau memberi kebaikan?


Hmmm…. Aku perlu mengaku banyak perkare…
Bukan sje dari diri aku sebagai seorang individu biase tapi aku sebagai seorang pelajar…
Ye aku tau mungkin ini terlalu ‘general’ tapi itulah hakikatnye…
Aku seorang yang ‘happy go lucky’… Ape masalahnye?
Mungkin aku susah nak serius mahupun aku seorg individu biase atau seorang pelajar…
Bile member2 serius je aku x tau nk wat pe… Kadang2 aku gelak je ataupon senyum…
Mungkin aku x suke perkare2 itu di ambil serius…
Hmmm pelik tapi aku akan amek bende tu sebagai satu yang penting…
Bagi aku kalu terlalu serius mungkin sesuatu perkare yg kite wat tu x bape nak jd or kite akan jadi tensen… Hehehe… klaka but mmg itu aku…
Mmg aku suke gelak wpon aku ade masalah cz aku xnk sume akan tanggung ape yg aku tanggung…
Tp aku mengaku yg kadang2 tu aku pon jadi serius dgn pe yg aku wat dan aku akan ‘stuck’ ngan perkare tu…
Aku ske nangis sorg2… hehe… bia laaa org x tau yg aku nangis… Yg penting aku bahagie…
Tp aku sgt2 bersyukur kpd Allah swt sbb jadikan aku seorg yg bername Mohd Nazirul b. Nordin ni… Huhu…
Penah aku kene tegur ngan lect, die cakap kat aku “ Nazirul saye sedang marah kamu ni kenape kamu gelak?” Hahhaa… pe yg leh aku jwb??
Aku jawablah “sory puan…” hahahaa… so rude gak rse nyew… tp pe kan daye, time tu mmg aku tengah happy..
Hahaha… aku jgak slalu senyum kat mane2 yg aku ske…
N penah one day aku tengah final exam aku gelak sorg2.. hahahhaa… aku rse time tu aku lah manusie paling bahagie so aku senymlah…
Hahaha… naseb laaa aku x glak sorg2 kan… kang org kate aku gile lakz…
Mungkin aku perlu amek serius jgak kadang2 tu dalam perkare yg patut aku amek sireus kan.. uhuhu…
I’ll try laaa cz nnt klu aku kje ble bos ckp “nazirul u r fired…!” knape?
Cz aku glak ble die marah aku kan… hahahhaha… eh xlaa kot.. cz aku laaa bos nnt… hahahahha… amin…
Aku jgak seorg yg suke mendengar… terutamenye dengar masalah kwn2…
Hehhee.. kadang2 tu wktu dgr masalah dorg sampai aku senyum2 n gelak2…
Bkn sebab aku x respect dorg tentang pe yg dorg bg aku dgr tu tp aku x ske kwn2 aku sedih…
Bialaa dorg dpt aura happy aku ketike dorg sedih… huhuuu…
Mungkin bile digit kan smule aku ni x bgus tol laaa…  tp nk wat camne.. tlg laa pkir +ve cz aku rase mmg itu aku…
Aku mmg kne wat ssuatu tntg sume ni kann… tol kann..? hehe…
Bile aku serius pon rmai yg xske so it’s better 4 me 2 happy sentiase.. hahhaa….
So kite kne pertimbangkan laaa samade happy slalu tu satu msalah or satu kebaikan…

2 comments:

CIK SENA said...

suke tgk awak epy :)

Mohd Nazirul said...

tq... hehe

Post a Comment

Click here